Witam wszystkch i prosze o pomoc w rozkodowaniu radia.
Od kilku dni jestem posiadaczem Skody Octavi. Samochód został sprowadzony z Austrii i posiada oryginalne radio SYMPHONY-CD. Niestety po odłączeniu i podłączeniu akumulatora radio prosi o kod. Z tego co wiem to radio zostało zamontowane fabrycznie w samochodzie i powinno się samo odkodowaćn niestety jednak tak się nie dzieje. Posiadam do radia oryginalną książkę, jednak nie znalazłem w niej kodu !!!
Jesli ktoś może mi pomóc w rozkodowaniu radia to będę wdzięczny. Dysponuje książką od radia z jego numerem (radio jest oryginalne i legalne - mogę wysłać foto książki wraz z numerkami jak i dowodu z vinem). W serwisie Skody chcą za tę przysługę 50 zł - wydaje mi się to trochę za dużo, tym bardziej, jak wynika z instrukcji obsługi powinni mi udostępnić ten kod bez problemu.
Z tego co wiem to radio zostało zamontowane fabrycznie w samochodzie i powinno się samo odkodowaćn niestety jednak tak się nie dzieje.
Jeżeli radio działało wcześniej i tylko odłączyłeś akumulator to powinieneś:
1. Wyłączyć -wyjać kluczyk (stacyjka)
2. Wyłączyć radio (gałka)
3. Włączyć kluczyk (nawet możesz uruchomić zapłon)
4. Teraz włączyć radio
Czy jest możliwość, że zmieniałeś radio w międzyczasie na inne (skodowskie) ?
Z tego co wiem to radio jedt fabrycznie zamontowane. Teoretycznie powinien zadziałać układ jaki proponujesz czyli, wg skody "komfortowe kodowanie radia", lecz niestety to nie działa. Pojawia się napis "SAFE".
[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 16:51 ]
Dziś byłem w ASO aby odblokowali mi radio (za przysługe chcieli 50 zł). Niestety kod który mi podali nie działa. Pan z serwisu stwierdził, że niby wszystko się zgadza, VIN, nr radia zgodny z VINem niestety kod który wygenerował system nie został przyjęty przez radio. NADAL wyświetla się SAFE.
Witam, spróbuj wyciągnąć radio i sprawdź czy na obudowie czasami nie jest zapisany kod odblokowujący, też tak miałem i u mnie kod był zapisany na obudowie, poprzedni właściciel tak się zabezpieczył w razie utraty kodu.
Komentarz