[O1] Radio symphony - CD - prośba o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cobra-C12
    Classic
    • 2011
    • 5

Spontan był zaje.......y
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Witam wszystkch i prosze o pomoc w rozkodowaniu radia.

Od kilku dni jestem posiadaczem Skody Octavi. Samochód został sprowadzony z Austrii i posiada oryginalne radio SYMPHONY-CD. Niestety po odłączeniu i podłączeniu akumulatora radio prosi o kod. Z tego co wiem to radio zostało zamontowane fabrycznie w samochodzie i powinno się samo odkodowaćn niestety jednak tak się nie dzieje. Posiadam do radia oryginalną książkę, jednak nie znalazłem w niej kodu !!!

Jesli ktoś może mi pomóc w rozkodowaniu radia to będę wdzięczny. Dysponuje książką od radia z jego numerem (radio jest oryginalne i legalne - mogę wysłać foto książki wraz z numerkami jak i dowodu z vinem). W serwisie Skody chcą za tę przysługę 50 zł - wydaje mi się to trochę za dużo, tym bardziej, jak wynika z instrukcji obsługi powinni mi udostępnić ten kod bez problemu.

numerek radia z książki: SKZAZ6C 1053746

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
    paragraf

Komentarz

• awiacek
      Ambiente
      • 2007
      • 152

Re: Radio symphony - CD - prośba o pomoc

Zamieszczone przez paragraf
      Z tego co wiem to radio zostało zamontowane fabrycznie w samochodzie i powinno się samo odkodowaćn niestety jednak tak się nie dzieje.
      Jeżeli radio działało wcześniej i tylko odłączyłeś akumulator to powinieneś:
      1. Wyłączyć -wyjać kluczyk (stacyjka)
      2. Wyłączyć radio (gałka)
      3. Włączyć kluczyk (nawet możesz uruchomić zapłon)
      4. Teraz włączyć radio
      Czy jest możliwość, że zmieniałeś radio w międzyczasie na inne (skodowskie) ?

Komentarz

• paragraf
        Ambiente
        • 2010
        • 130

Z tego co wiem to radio jedt fabrycznie zamontowane. Teoretycznie powinien zadziałać układ jaki proponujesz czyli, wg skody "komfortowe kodowanie radia", lecz niestety to nie działa. Pojawia się napis "SAFE".

[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 16:51 ]
        Dziś byłem w ASO aby odblokowali mi radio (za przysługe chcieli 50 zł). Niestety kod który mi podali nie działa. Pan z serwisu stwierdził, że niby wszystko się zgadza, VIN, nr radia zgodny z VINem niestety kod który wygenerował system nie został przyjęty przez radio. NADAL wyświetla się SAFE.

Może ktoś mi pomoże??

Komentarz

• Dyzio32
          Classic
          • 2008
          • 16

Witam, spróbuj wyciągnąć radio i sprawdź czy na obudowie czasami nie jest zapisany kod odblokowujący, też tak miałem i u mnie kod był zapisany na obudowie, poprzedni właściciel tak się zabezpieczył w razie utraty kodu.

Komentarz

Pracuję...